Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
Logga in

 
 

Lukasevangeliet

Lukas har ett speciellt öga för de människor som är sjuka, skadade och kantstötta av olika orsaker. Av de fyra evangelisterna är det Lukas som allra tydligast lyfter fram hur Jesus bemöter de människor som befinner sig i marginalen och sätter dem i centrum av handlingen.

I dessa sex samlingar har vi fokus på Jesus och hur han bemöter människor. I mötet med olika människor finns mycket av vägledning in i våra egna liv och våra möten med människor. Förhoppningen är att ni i gruppen genom bibeltexterna ska få möta den levande människan Jesus, och samtidigt se att han är Gud själv.

Åsa Molin är  lärare på Örebro Missionsskola samt på ALT (Akademi för Ledarskap och Teologi) där hon arbetar med pastoral- och systematisk teologi. Hon är även författare till böckerna Himlen omfamnar jorden samt Och hjärtat vänder sig om: en bok om hopp.

Ta del av sex samlingar där vi läser  Lukasevangeliets texter. Föredragen är mellan 14 och 21 minuter långa. I samtalen läggs våra liv och erfarenheter bredvid evangelietexterna till inspiration och utmaning. Den första samlingen är tillgänglig för alla. Du ser den genom att klicka på filmen nedan. De övriga fem samlingarna får man tillgång till genom att registrera gruppen och betala en avgift.

Tips! Justera bildstorleken genom knappen näst längst till höger i videospelaren nedan.

 
 
Senast publicerad: 190426 | Powered by SiteSmart