Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
Logga in

 
 

Nära den Goda Jorden

En bibelskolekurs på distans med fokus på teologisk fördjupning kring miljö och lärjungaskap

 

Nätverket God jord, kristna för miljö och rättvisa startar bibelkurs tillsammans med Bibelskola Nära och Hyllie Park Folkhögskola! 

 

Vi vill uppmuntra till fördjupad teologisk reflektion kring skapelsen, klimat-, och hållbarhetsfrågor. Och sätta fokus på hur miljöfrågorna hänger ihop med församlingens uppdrag och ditt och mitt dagliga lärjungaskap.

I ljuset av det kristna hoppet vill vi ge ökad kunskap, förståelse och medvetenhet kring hur ett hållbart lärjungaskap hänger ihop med olika områden av livet. Vi vill se hur en god kristen miljöaktivism kan gestalta sig när vi som kyrka tar vårt uppdrag på allvar i förtröstan till en närvarande Gud som har hela kosmos i sin hand.

 

Detta är en kurs för dig mitt i livet som inte har möjlighet att flytta men vill läsa på bibelskola och fördjupa dig omkring dessa aktuella frågor. 

 

Höstterminen 2022 genomförs mellan den 29 augusti – 16 december 2022.

Sista anmälningsdag (i mån om plats) är 15:e augusti. Ett första antagnings-besked skickas innan midsommar. För senare inkomna anmälningar skickas antagningsbesked rullande.

 

Kursen kommer genomföras på måndagar mellan kl. 18:00-20:00. Studierna är på halvfart och kursen är CSN berättigande.

Anmäl dig till kursen här!

 

Upplägg

Nära den Goda Jorden är en halvfartskurs som vänder sig till dig som inte har möjlighet att flytta men vill läsa på bibelskola. Kursen ges helt på distans.

 

Studierna på distans följer en veckorytm som innebär att du tar del av ett förinspelat webb-föredrag, studera på egen hand genom att läsa kurslitteratur och arbetar med olika frågeställningar för att sedan under ett par timmar varje vecka möta lärare och kursdeltagare via webbkonferens.

 

Via webben skapas goda möten även när vi befinner oss på olika orter. Även den ovane lär sig snabbt hur man gör och det erbjuds god handledning under kursens gång. Ett viktigt moment är att våga ta nya steg genom egna och andras studier, reflektioner, erfarenheter och livsberättelser.

 

Kursstart

Höstterminen 2022 genomförs mellan den 29 augusti – 16 december 2022.

Sista anmälningsdag (i mån om plats) är 15:e augusti. Ett första antagningsbesked skickas innan midsommar. För senare inkomna anmälningar skickas antagningsbesked rullande.

 

Studierna är på halvfart och kursen är CSN berättigande. Enda kostnaden för själva studierna är inköp av kurslitteratur (ca: 300 SEK) samt en administrativ avgift på 300 SEK som betalas in innan kursstart.

 

Observera att datorvana krävs då kursen helt genomförs på distans vilket innebär att det är via mail och webbmöten som du kommer har kontakt med andra kursdeltagare och din studieledare. Så för att kunna ta del av utbildningen krävs att du som student har tillgång till en någorlunda modern dator, fast uppkoppling, inbyggd webbkamera samt ett USB headset.

 

Goda kunskaper i engelska är också en fördel då en del av kurslitteraturen är skriven på detta språk.

 

Vilka är God Jord - titta in på deras facebooksida
https://www.facebook.com/GodJordkmr/
Näras kvällskurs illustreras av ett träd med rikt rotsystem. Lövskog. Solljus.

Djupa rötter ger livskraft

Senast publicerad: 220427 | Powered by SiteSmart