Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
Logga in

 
 

Söndagsskola för vuxna - kvartsfartskurs på distans!

Söndagsskola för vuxna är en kvartsfartskurs som tar dig med på en resa genom Gamla testamentet. I sju samlingar får du tillsammans med andra kursdeltagare möjlighet att reflektera och utmanas av de berättelser och händelser som du själv kanske mött och som framförallt presenteras för barnen i söndagsskolan eller i Barnens Bibel.

Många människor är inte vana vid att läsa Gamla testamentet på egen hand. Nu får du chans att tillsammans med andra reflektera över dessa berättelser. Berättelser som kanske bara dykt upp och nämnts i enstaka predikningar och då som självklarheter, men hur samtalar vi om dessa när vi blivit vuxna?

Eleonore Gustafsson är föreläsaren under denna kurs. Eleonore är pastor i Evangeliska Frikyrkan, skribent och bibellärare. Sedan tre år tillbaka leder hon en församlingsplantering i den mångkulturella stadsdelen Berga i Linköping.

Söndagsskola för vuxna vill inbjuda dig att reflektera och utmanas av berättelserna: Skapelsen, Adam, Eva & ormen, Kain & Abel, Noa samt Babels torn. Vi ska försöka läsa söndagsskoleberättelserna utifrån deras eget syfte, vad berättar dessa berättelser om Gud och vårt förhållande till Gud, oss själva och våra medmänniskor? Hur kan dessa berättelser få relevans och säga något till oss idag?

Kursupplägg:

Sju samtal, inklusive introduktionsträffen, via webbkonferens som innebär möten via Internet som sker varannan vecka. Du som kursdeltagare förväntas delta vid samtliga webbmöten.

Kvartsfartskursen hösten 2019 kommer ges på tisdagar kl.18:30-20:30 vid datumen 10:e och 24:e september, 8:e och 22:e oktober, 5:e och 19:e november samt 3:e december. Kostnaden för studierna är 200: -. Litteraturkostnader kan tillkomma (exklusive Bibel). Ansök senaste den 24:e augusti, antagningsbesked skickas ut löpande beroende på när du ansöker. 

För att anmäla dig - tryck här!

Bibelskola Nära

Bibelskola Näravill föra tankarna till att komma nära Jesus, varandra och låta Bibelns budskap krypa oss nära in på livet. Det som berör och kommer oss själva nära blir ju också något vi gärna talar om och delar med de människor som står oss nära.

Studievecka

En studievecka är upplagd med föredrag, studieuppgifter och läsning av litteratur vilket du gör på egen hand. Var fjortondedag möts du upp för webbsamtal tillsammans med övriga kursdeltagare för reflektion och gemensamt lärande. Via webbkonferensen skapas goda möten även när man befinner sig på olika orter. Även den ovane lär sig snabbt hur man gör och det erbjuds god handledning under kursens gång.

Det finns tydliga studieinstruktioner och du skriver en kort rapport för varje tema. Självstudierna relaterar både till Bibeln och annan litteratur, men utmanar också till att se hur tron fungerar här och nu genom till exempel intervjuer och observationer. Ett viktigt moment är att tydliggöra för sig själv vad som är nästa steg att ta i den egna trosvandringen samt att reflekterar över egna och andras erfarenheter.

Studietakt och teknikkrav

Vi rekommendera att du tidsmässigt avsätter mellan 5-10 timmar för studier varje vecka. Försök hitta en plats där du i lugn och ro kan lösa dina uppgifter, avsätt tid för reflektion och för de inre processer som sätts igång under kursen. Det krävs en hel del självdisciplin och förmåga att att läsa och förstå texter på egen hand.

Viss kunskap och datorvana krävs då kursen förs helt på distans vilket innebär att det är via mail och webbmöten som du kommer har kontakt med andra deltagare och din studieledare.

För att kunna ta del av utbildningen via Adobe Connect (webbkonferens via Internet) etc. krävs att du som student har tillgång till en någorlunda modern dator, fast uppkoppling, inbyggd webbkamera samt ett USB headset.

Hör gärna av dig om du har några frågor om tekniken gå till fliken Kontakta oss.

Näras kvällskurs illustreras av ett träd med rikt rotsystem. Lövskog. Solljus.

Djupa rötter ger livskraft

Lärande samtal i gemenskap och tillbedjan

Dela med dig av dina livserfarenheter

Studier enskilt och tillsammans

 
Senast publicerad: 190426 | Powered by SiteSmart